لایحه تاخیرات
Wiki Article
لایحه تاخیرات
در بیشتر پروژه های عمرانی ممکن است در اثر برخی چالش ها و مشکلات، پروژه مربوطه در مدت اولیه پیمان به پایان خودش نرسد. در نتیجه یک تاخیر بوجود می آید. این تاخیر باید بررسی گردد و مجاز و غیر مجاز بودن آن نیز باید تعیین شود. در نتیجه ما لایحه تاخیرات که در انگلیسی به آن dealy report گفته می شود را خواهیم داشت. این لایحه سندی است که در پروژه های عمرانی از سوی پیمانکار مربوطه ارائه می گردد و دلایل بسیار محکمی را باید مطرح کند که در تاخیرات مربوط به پروژه به هیچ عنوان مقصر نیست. در ادامه ما بیشتر به لایحه تاخثیرات خواهیم پرداخت پس تا انتها همراه ما باشید.
لایحه تاخیرات چیست؟
در صورتی که هر عاملی باعث شود تا مدت زمان انجام کار بیشتر شود، با توجه به این که شرایط قرار داد نیز وجود دارد، در این صورت پیمانکار پروژه مربوطه می تواند درخواست دهد مدت پیمان نامه تمدید شود. پیمانکار باید یک مجموعه ای مستندات را در پروژه به خاطر تاخیر تهیه نماید، تا بتواند سهم طرفین قرار داد را در بروز تاخیر را به طور کامل تعیین کند. با توجه به قوانینی که به صورت رایج در کشور مورد استفاده قرار می گیرند، بر اساس مقداری که پیمانکار تاخیر مجاز داشته باشد، پیمان جهت تکمیل موضوع قرار تمدید می شود. وب سایت پروژه یار دارای دوره ای به نام لایحه تاخیرات است که در این دوره کلیه موارد مربوط به لایحه تاخیرات بررسی شده است و شما می توانید برای دانستن بیشتر نکات مربوطه به این دوره مراجعه کنید.
چرا لایحه تاخیرات اهمیت دارد؟
لایه تاخیرات به دلایلی دارای اهمیت است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت:
اولین مورد جریمه تاخیر و یا پاداش تسریع در کار است. بر اساس ماده 50 شرایط عمومی پیمان، اگر در مقابل اتمام پیش از موعد کار، در اسناد و مدارک پیمان، پرداخت هزینه تسریع کار به پیمانکار به صورت کامل پیش بینی شده باشد، و پیمانکار قبل از سپری شدن مدت پیمان، عملیات موضوع پیمان را تکمیل کند و آماده تحویل نیز نماید، پیمانکار مربوطه محق به دریافت هزینه تسریع طبق شرایط پیش بینی شده می باشد.
البته در صورتی که مدت زمان انجام کار قبل از مدت اولیه پیمان به علاوه مدت زمان های تمدید شده پیمان باشد، مهندس مشاور مربوطه باید ماده 30 را رعایت نماید، و دلایل پیمانکار را رسیدگی کند.
مورد بعدی تعدیل بهای صورت وضعیت کارکرد است. بر مبنای دستورالعمل های مربوط به تعدیل آحاد بهبود پیمان ها، میزان مبلغ صورت وضعیت های تعدیل قابل پرداخت به پیمانکار به شدت به تاثیرات مجاز پروژه وابسته خواهد بود، این مورد به این دلیل است که عملیات اجرا شده در مدت تاخیر غیر مجاز با میزان متوسط شاخص های دوره های مربوط به مدت پیمان تعدیل می شود.
محاسبه ضرر و زیان مورد آخر در این بخش است، این مورد در دوره مربوط به لایحه تاخیرات در وب سایت پروژه یار به صورت کامل بررسی شده است. نکته مهم در این خصوص این است که بسیاری از ادعاها هستند که قابل طرح در لایحه ضرر و زیان پروژه خواهند بود که می توانیم به هزینه های بالاسری و تجهیز کارگاه اشاره کنیم که این موارد بسیار مدت زمان انجام کار بستگی دارند، در صورتی که تاخیرات مجاز باشند، می توان هزینه های مربوطه که این موضوعات را دربر می گیرند را به عنوان بخشی از لایه ضرر و زیان پیمانکار اعلام نمود.
مستندات مورد نیز در لایحه تاخیرات شامل چه مواردی می شود؟
- اولین مورد خلاصه اطلاعات قرارداد پروژه و ضمایم مربوط به آن است.
- دومین مورد مربوط به خلاصه آخرین وضعیت پیشرفت پروژه است که نمودار ها و عکس هایی را نیز شامل می شود و در آموزش msp نیز به آن پرداخته شده است.
- مورد بعدی برنامه زمان بندی اولیه پروژه است که بسیار در این خصوص اهمیت پیدا می کند.
- مکاتباتی که بین طرفین انجام شده را نیز باید در نظر بگیریم.
- گزارشات مربوطه را نیز باید مورد توجه قرار دهیم.
- به تمامی مستندات مربوط به زمان و میزان مصالح وارد به توجه به تعهد کارفرما به کارگاه باید توجه کنیم.
زمان تهیه لایحه تاخیرات چه موقع است؟
بر اساس مفاد مربوط به بند ج ماده 30 شرایط عمومی پیمان، در پایان مدت اولیه پیمان یا هر تمدید مدت پیمان، اگر کار تمام نشده باشد، مهندس مشاور با کسب نظر فرد پیمانکار و با توجه موارد تعیین شده در بند الف باید علل تاخیر کار را بررسی کند و میزان و مدت مجاز و البته غیر مجاز را با توافق پیمانکار باید تعیین کند و سپس به کارفرما نیز گزارش هایی را ارائه دهد. سپس نظر کارفرما را در مورد میزان مجاز و غیر مجاز بودن آن باید به پیمانکار اعلام کند و معادل مدت تاخیر مجاز، مدت پیمان باید تمدید شود. در دوره پریماورا نحوه replan کردن پس از تهیه لایحه تاخیرات اموزش داده شده است.
در هنگام نگارش لایحه تاخیرات باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
در هنگام نگارش لایحه تاخیرات در یک پروژه، باید در ابتدا تمامی مستندات مربوط به تاخیرات را به طور کامل دسته بندی کنیم، سپس از طریق روش های مربوط به تحلیل تاخیرات فنی، تاخیرات ممکن را بر روی زمان بندی اعمال می کنیم. عوامل مختلفی نیز می توانند اثراتی از تاخیرات را به روی برنامه زمان بندی انتقال دهند که در این خصوص می توانیم به عوامل فنی و مالی اشاره داشته باشیم.
برای تمامی محاسبات تاخیرات فنی باید از بخشنامه های معتبر مثل 5090 و 1300 استفاده کنیم، و در پایان با توجه به تعیین تاخیرات مربوط به بخش فنی و مالی، لایحه تاخیرات آماده می شود. این لایه در پایان شامل گزارش تاخیرات و مستندات مربوط به آن خواهد بود.
نتیجه گیری
در این مقاله ما لایجه تاخیرات را بررسی کردیم که یکی از مهم ترین مهارت های کنترل پروژه است و جزییات مربوط به آن را نیز مورد بررسی قرار دادیم. این لایحه به این علت است که در برخی پروژه ها ممکن است که مدت اجرای پروژه به تاخیر بیفتد در نتیجه پیمانکار مربوطه باید لایحه تاخیرات را ایجاد کند و دلایل مربوط به تاخیر اجرای پروژه را به کارفرما اعلام کند. این لایحه باعث می شود تا در انتها به نتیجه ای که می خواهیم دست پیدا کنیم. با این حال وب سایت پروژه یار در دوره ای با عنوان لایحه تاخیرات کلیه موارد مربوط به این موضوع توضیح می دهد و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این دوره مراجعه کنید.
Report this wiki page